Solveig Øi´s slektsoversikt


Startside Søk  
Skriv ut Legg til bokmerke


Notater


Treff 101 til 108 av 108

      «Forrige «1 ... 7 8 9 10 11

 #   Notater   Linket til 
101 sø/l: "Hun kom som 16-åring til Hamnes som guvernante hos familien Krog på Handelsstedet Hamnes i Ofoten. Fru Krog - Sara Susanne Bing Lind - var Jacob Jacobsen Linds søster. Bege disse to kvinnene beskrevet som svært vakre. Bare to år etter giftet hun seg med den 20 år eldre jlteeieren og skipper Jacob LInd. I sitt ekteskap fikk Eleonore seks barn hvorav to gutter døde ganske små. De fire andre - 3 piker og en gutt nådde alle voksen alder. Den yngste av disse - Astrid Lind - døde av kreft i 1916 ikke enda 30 år gammel og ugift. Sønnen Jacob omkom i en jaktulykke i 1913. Han etterlot seg kone og en sønn som ble født fire dager etter farens død.." Nielsen, Eleonore Christine Elise (I463)
 
102 sø/l: Løytnant og tømmermester i Kronens regiment. "En sang forfatter til disses sølvbryllup 12/1- 1839 er i mitt (sø) eie, men i er blitt skrøpelig". Frost, Hendrik Jacob (I746)
 
103 Sønnen til Ellen Margrethe var ansatt på sementfabrikken i Kjøpsvik og far til den Berntsen som var oberstlytnant i luftforsvaret og gift med Vesla Kokås Berntsen, Jørgen (I815)
 
104 Søren Ferdinand Schjelderup Drejer (1809-1824 ) kom til tanten Ingeborg Margrethe Schjelderup på Presteid i Hamarøy. I Hamarøy kommunes slektshistorie kan vi lese under omtalen av sogneprest Jacob Sanrib: "1824:Søren Ferdinand Schjelderup Dreyer - i sitt 16. år - døde på Presteid i desember 1824." Halvbroren Jørgen Steen ble ogå tatt vare på av tanten på prestegården flere år senere. Drejer, Søren Ferdinand (I891)
 
105 Søren Røgh Rasmussen Schjelderup (1725 -1809 ) var eiendomsbesitter (proprietær), gjestgiver og skipper og bodde på Gulsta gård ved Melbu i Hadsel, men eide også bl.a. gården Steilo. Han var etter datidens forhold en rik mann. Startkapitalen fikk han fra begynnelsen av i medgift med sin første hustru og han synes å ha forvaltet sitt pund godt som forretningsmann for han døde meget velstående. Han var gift tre ganger, men det første og siste ekteskapet var barnløst.  Schjelderup, Søren Røgh Rasmussen (I905)
 
106 Sørens andre kone var Sara Røst Grønbech (1740-1794). De ble gift 1767 og fikk åtte barn som vi med sikkerhet kjenner til. Saras foreldre var Christopher Nielsen Grønbech og Ellen Margrethe Røst. Faren var handelsmann på Stokmarknes slik som hans egen far i sin tid hadde vært. Broren til Sara ? Fredrik Grønbech (1746-1841) var en tid gjestgiver på Svinøy i Bø, men flyttet senere til Føre ? også det i Bø. Grønbech, Sara Røst (I906)
 
107 Willads og to av barna - Kristoffer Andreas og Jacobine Karoline - omkom ved forlis i Tysfjorden den 18. mars 1896. Ingen av de omkomne ble funnet. Schjelderup, Willads Bing (I932)
 
108 Willatz Bing Schjelderup Drejer (1813-1889) ble oppfostret hos Nils Gjæver på Vebostad i Kvæfjord. Det var flere familiære og sosiale forbindelser mellom Willatz sine foreldre og familiene Moursund/Giæver på Skjervøy, bl.a. var Ane Marthas stemor - Jonette Andrea Moursund - søskenbarn til Nils Giæver. Han hadde hadde overlatt handelshuset og jektedriften på Maursund i Skjærvøy til sine sønn Samuel fra første ekteskap og etablert seg på nytt på Vebostad i Kvæfjord som fra gammelt av hadde vært et handelssted i Giæverfamiliens eie. Willatz sin fosterbror på Vebostad - Ole Nilsen Giæver - kom til Barøy i Ofoten og dette kan ha vært en av årsakene til at den noe yngre Willatz flyttet til nabolaget i tillegg til at flere av søsknene også var havnet i Ofoten. Mellom 1830-1845 var Willatz skolelærer i Ofoten og bodde da på Ytterbø i Evenes sogn (i dag Ballangen kommune). På begynnelsen av 1860-årene flyttet Ole Giæver til Hamnes noen kilometer lenger ut i fjorden og på samme side som Ytterbø. Han døde imidlertid året etter. I FT 1865 kan vi se at Johannes Krog med hustru Sara Susanne Lind - niese til Willatz - har overtatt handelsvirksomheten på Hamnes. I noen kilder er Willatz oppgitt som gårdbruker og det er mulig han drev bruket ved siden av skolegjerningen. Han giftet seg med den 15 år eldre Mette Margrethe Gregusdatter - datter til lensmann Gregus Jacobsen i Kvæfjord. Hun hadde fra før sønnen Christian Høyer (1827-1919) som ble med til Ytterbø og vokste opp der. Sammen fikk Willatz og Mette sønnene Arnoldus (oppkalt etter farfaren) og Gustav Jacob Drejer (1837-1929) - med tiden hurtigrutelos i Vesterålens og Bergenske dampsikpselskaper. Gustav ble gift med Jensine Jonette Ellingsen (f. 1845 ) fra Hustad i Lødingen. En av deres sønner - Willatz sin sønnesønn - var den legendariske kaptein Wilhelm Dreyer på passasjerskipet "Venus" av Bergen som ble kjent viden om da han og mannskapet hans berget alle om bord på lasteskipet "Trym" under en orkan i Nordsjøen januar 1937.

(På startsiden kan du gå til Media/Opptak og høre et NRK-program som ble laget i 1987 i anledning at det var 50 år siden "Nordsjødramaet". Her er det også orginale intervjuer med Wilhelm Drejer. NB! Ha lyd på PCen.)

På sine eldre dager flyttet Mette Margrethe og Willatz til Christian Høyer som hadde etablert seg med gårdsbruk og snekkervirksomhet på Hårvik i Tjeldsundet.
 
Drejer, Willatz Bing (I892)
 

      «Forrige «1 ... 7 8 9 10 11


Sidene drives av The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.3, skrevet av Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Redigert av Helge Øi.