Solveig Øi´s slektsoversikt


Startside Søk  
Skriv ut Legg til bokmerke


Bilder


Treff 21 til 30 av 36     » Se galleri    » Lysbildefremvisning

    «Forrige 1 2 3 4 Neste»

 #   Miniatyrbilde   Beskrivelse   Info   Linket til 
21
Kjeppen gaar!!!
Kjeppen gaar!!!
Blde tatt av hobbyfotorafen Elling L Øi. Bak på bildet står det: "Kjeppen gaar!!! Til Høle borni fraa Gudrun, Lillemor, Signe Høgevoll,Oline, Aslak, Tollef, Bjørn, Lars og Tordis og vesle Sylveline". (Gunnar var på den tid sognepret i Høle i Høgsfjord.) En vet med sikkerhet fra et bilde tatt samme dag at de tre guttene i bakerste rekke er fra venstre: Tellef Gangshei (Lars sin fetter på morsiden), Bjørn Øi (fra nabogården) og Lars Ellingsen Øi (f. 1900) Ut fra alder må lillejenta foran Lars være den yngste søsteren Tordis. De tre jentene til venstre er sannsynligvis Signe Høgevold (Lars sin kusine på farssiden) og søstrene Gudrun (f. ) og Lillemor (Anne f. )Kviga er vel Sylveline sammen med Oline (tjenestepike?).
 
22
Lars Ellingson Øi og Helge Lundtveit
Lars Ellingson Øi og Helge Lundtveit
Status: Lokalisert; Dette portrettet er tatt rundt århundreskiftet
 
23
Lars Jacob Øi
Lars Jacob Øi
Status: Lokalisert; Lars Jacob var i en periode reisesekretær i Noregs Bondelag.
 
24
På Bjorevja
På Bjorevja
Da Elling overtok på Øy flyttet Helge og Lars til Bjorevja. Bak står barnebarnet Lars Johnsen Øya. Lars ble bare 13 år gammel og bildet må ha vært tatt ikke lenge før han døde i 1906. Lars Ellingsen må ha kjøpt Bjorevja på 1870-tallet for i 1879 ga han festebrev til en kar som var av Flå-ætt. Bjorevja ble skyldsatt som eget bruk i 1894, samme året som Lars overdro Vestre Øy til sønnen Elling. Han rev de gamle husene, satte opp nye og han og Helge flyttet opp dit. Til Bjorevja kom også datteren Anne Gurine og mannen John sammen med sønnen Lars Johnsen som døde der i 1906. Lars Ellingsen døde på Bjorevja i 1908 og Helge flyttet tilbake til Øy hvor hun døde i 1920. Hovedhuset på Bjorevja ble siden flyttet til Treungen hvor det står den dag i dag. Det var i en tid brukt som gjestgiveri, så det var ingen liten kårstue Lars Ellingsen Skoe Øi bygget seg på sine gamle dager.
 
25
Seks kusiner fra Åmli
Seks kusiner fra Åmli
Bildet er tatt i 1905. Fra venstre: Helga Høgevold, Helga Øi, Vilborg Høgevold, Anne Gangsei, Turid Gangsei og Kari Øi.
 
26
Solveig Øi
Solveig Øi
Status: Lokalisert; "Tante Sova" var bare 16 og gymnasiast da dette bildet ble tatt.
 
27
Sølvbryllup 1963
Sølvbryllup 1963
Status: Lokalisert; Inger-Johanne og Helges sølvbryllup i 1963. Ketil var til sjøs da bildet ble tatt. Han ble senere sjøkaptein. De tre andre barna gikk alle inn i helsevesnet. Solveig som spesialsykepleier - Helge d.y. og Bjørn ble leger.
 
28
Tarald Høgevold (1889-1973)
Tarald Høgevold (1889-1973)
Bildet er sendt til morfaren Lars Ellingsen Øi og datert januar 1908. På baksiden skriver han at han er hos en slektning (Torgeir Høgevold) og akter seg videre til andre familiemedlemer (Lundtvedt, jfr mormoren Helge Lundtveit). En vet at Tarald var over i 1906 og kom hjem året etter. På passasjerlistene vedrørende innreise til USA finner vi at han har ankommet dit alle fall to ganger til etter 1908. Han var en festglad herre som mange ganger fikk familien til å fortvile. I et brev til Gunnar Øi skriver onkelen Elling i april 1907: "Tarald er kommen hjem fra Amerika og er - desverre - samme elendige yngling som da han reiste. Hvor tungt for søster og for Tellef. Gud give at han maatte vaagne til bedre brug av sine år og sine evner." Det gjorde Tarald imidlertid ikke. Han sto løpet ut - "to the bitter end" som alkoholiker i Arendal og døde der i en alder av 84 år. Ikke verst!
 
29
The Lucky Bag
The Lucky Bag
Status: Lokalisert; I The US Naval Academys årbok - "The Lucky Bag" -for 1929 er Jacob W Britt omtalt sammen med de andre kadettene. Teksten er tatt med i "notatene".
 
30
Thora Elise Lind
Thora Elise Lind
Status: Lokalisert; Bilde tatt i fotoatelier i Bodø - antakelig omkring 1908 da Gunnar var prest i Straumen kirke, Bodin.
 

    «Forrige 1 2 3 4 Neste»


Sidene drives av The Next Generation of Genealogy Sitebuilding v. 14.0.3, skrevet av Darrin Lythgoe © 2001-2024.

Redigert av Helge Øi.